Akıllı kondisyon bisikleti dönemi
Evde spor konsepti Covid Pandemisi döneminde yükselişe geçmişti. Bisikletlere takılan trainer aletleri ve sanal sürüş uygulamaları da yine bu dönemde yaygınlaşmıştı. Son dönemde ise geleneksel kondisyon bisikletleri de bluetooth bağlantısı ile akıllı hale geldi ve sanal sürüş uygulamaları ile birlikte kullanılmaya başladı. Yani artık akıllı kondisyon bisikleti dönemi de başladı. Bu da evde spor yapma imkânlarında önemli bir yükseliş demek. Ben de yıllardır evde fitness yaptıktan sonra şimdi de akıllı kondisyon bisikleti alarak evdeki spor imkânlarımı genişlettim.
Neden kondisyon bisikleti?
Bisikletin en önemli avantajı darbesiz bir antrenman türü olması. Yani koşu gibi dizlere yük bindirmeden uzun süreler yapılabiliyor. Yine koşu gibi uzun toparlanma süreleri gerektirmiyor. Alıştıktan sonra neredeyse her gün yapılabilecek bir antrenman türü ki bunu koşu ya da benzeri bir sporda yapamazsınız.
Ben düzenli olarak koşuyorum ve koşmadığım günlerde kondisyonumu korumak, hafta içi hareketliliğimi devam ettirmek açısından kondisyon bisikletine sıcak bakıyordum. Sonunda spor rutinime bisikleti de eklemeye karar verdim. Artık nasıl bir model seçeceğimi belirlemem gerekiyordu.
Lydsto S1 Akıllı kondisyon bisikleti
Kondisyon bisikletleri hakkında çok fazla bilgim olmadığı için başlangıçta ucuz, basit ama iş görebilecek bir modelle başlamayı düşünüyordum. İlk araştırmalarımda birkaç makul model buldum. Sonra daha uzun vadeli ve sürdürülebilir bir kondisyon bisikleti deneyimi için akıllı kondisyon bisikletlerinin daha iyi olacağını fark ettim. Sanal sürüş uygulamaları ile beraber kullanılabilen akıllı kondisyon bisikletleri antrenmanı sıkılmadan sürdürebilmek ve genel gelişimi görmek açısından gerçekten gerekli. Ben de Mi’nin bir alt markası olan Lydsto’nun fiyat performans olarak oldukça cazip görünen, görünüşü oldukça şık olan Lydsto S1 modelini gördüm ve bir süre araştırdıktan sonra bu modele güvenebileceğime karar verip aldım.
Lydsto S1’i almamdan bu yana geçen yaklaşık bir aylık deneyimlerime göre modelin artıları ve eksileri şöyle:
Artıları
- Şık ve modern tasarım
- Fiyat / Performans açısından çok iyi
- Malzeme kalitesi çok iyi
- Tamamen sessiz
- Bluetooth ile sorunsuz bağlantı
- Ayarlanabilir gidon, sele ile farklı boylara uygunluk
- Elden nabız ölçümü (harici sensörlere de bağlanabiliyor)
Eksileri
- Çok ağır, yeri sabit değilse sürekli taşımak zor olabilir
- Viteslerdeki başlangıç seviyesi çok kolay değil
MyWhoosh sanal sürüş uygulaması
Akıllı bisiklet deneyimini çekici hale getiren sanal sürüş uygulamaları. Bunlar arasında en bilineni Zwift. Ancak son dönemdeki fiyatlandırmasıyla aylık ücreti yüksek kalıyor. Piyasada birkaç alternatif daha mevcut fakat onlar da ücretli. BAE çıkışlı MyWhoosh uygulaması ise ücretsiz ve tüm ihtiyacınızı görüyor. Uygulamanın eksikleri olsa da sürekli geliştirildiği için giderek daha iyi bir deneyim sunuyor. Bağlantıların kolay yapıldığı uygulamada görüntü kalitesi de gayet iyi. Ben MyWhoosh deneyimimle ilgili olarak bir YouTube videosu da hazırladım.
Evden çalışan, uzun süre hareketsiz kalan ve evde spor yapmak isteyenler için kondisyon bisikleti güzel bir seçenek. Kondisyon bisikleti almayı düşünüyorsanız sanal sürüş uygulamaları ile deneyimi daha renkli hale getirmek için akıllı kondisyon bisikleti tercih etmenizde fayda var. Benim bisiklet ve uygulama tercihlerim de bir başlangıç noktası arayanlar için faydalı olabilir diye düşünüyorum.
[…] sokaklarında, caddelerinde bisiklet sürülmeyeceğine inanlardanım. Ancak 2024 yazında uygulama bağlantılı akıllı kondisyon bisikleti alarak bu sorunu da aşmış oldum. Böylece ağırlık egzersizlerinin yanı sıra bisikleti de evdeki […]